• Shefqet Avdush Emini - Miradije Ramiqi

  12 mei 2023

   

  Adem Gashi

  Edhe ky turp ka bërë vaki? Hapu moj tokë!

   

  Shefqet Avdush Emini

  Te faleminderit poet Adem Gashi. Respekt per ju.

   

  Miradije Ramiqi
  Une ketu qe kam linde, jetu e jetoj me vite, ne shume konkurse jam refuzu padrejtesisht, ku me keto punime te refuzuara mund te beje nji ekspozite te tere, pikerisht njeri nga anetaret e juris, pa te drejte me qe ka qene i thirrur te jep mendimin per skulpture nga komisioni, ka qene pikerisht ky shoki yt Ismet Jonuzi, i cili e ka largu punimin tim edhepse nga dy antaret e tjere ka qene e perzgjedhur per ekspozit...
  Kjo dhe shume padrejtesi te tjera me kane ndodhe nder vite, pikerisht nga kolegët/

  Lees meer >> | 5 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI CERTIFICATE 2023

  30 april 2023

  No photo description available.

  ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI - MY PERFORMANCE ALL OVER THE WORLD

   

   

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 28 April 2023 op 3.00 — Geen reacties

  NGA POET SADIK KRASNIQI VARIACIONET E NGJYRAVE SI METAFORIKË, ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI

  SADIK KRASNIQI…

  Doorgaan

  Toegevoegd door Shefqet op 25 April 2023 op 23.00 — Geen reacties

  ARTIST VELI MORINA,NJE RREFIM PER SHOKUN TIM SHEFQET AVDUSH EMINI,VITI 1977- 1978 NGA UN VELI MORINA NGA GJAKOVA

   

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI - MY PERFORMANCE ALL OVER THE WORLD

  30 april 2023

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 7 keer bekeken

 • ARTIST VELI MORINA,NJE RREFIM PER SHOKUN TIM SHEFQET AVDUSH EMINI,VITI 1977- 1978 NGA UN VELI MORINA NGA GJAKOVA

  30 april 2023

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 7 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI ,CERTIFICATE

  24 april 2023

   

   

   

   

   

   

  INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN SLOVAKIA.

  WITH MY BEST FRIEND PETER HARGAS

   

  ART MAGAZIN

   

  ART MAGAZIN

   

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • SHEFQET AVDUSH EMINI

  24 april 2023

  Mijn tweede kunstboek

  Libri im i dytë i artit

  My second art book

  Mijn derde kunstboek

  Libri im i tretë i artit

  My third art book

  International Art Symposium in Prishtina, Kosovo

  Mijn kunst is te vinden in deze boeken

  My art is found in these books

  Arti imë gjendet në keto libra

  Genius Book

  Libri i Gjeniut

  Open Lane Poetry 

  Anthology

  Korsi e Hapur  

  Antologji Poetike 

  Wereld Art

  Arti Botror

  World Art

  Wereldmeesters

  Mjeshtrit Botërore

  Light in the lyric

  Dritë ne lirikum

  World Masters

  Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

  Degët e zhveshura këndojnë për Librin e gjelbër Tineke Prins

  Bare branches sing for green Book Tineke Prins

  Stichting Kunstcentrum Weert Album Atrium 2003

  Bekende namen in de gemeente Shtime

  Emrat e njohur në komunën e Shtimes

  Famous names in Shtime Municipality

  Third Anthology of Gogyoshi

  Antologjia e tretë e Gogyoshi

   

  INTERNATIONALEXHIBITION IN MUSEUM IN SLOVAKIA
  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland! 2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

   

   
  Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini
   
   
  Biography:
   
  Shefqet Avdush Emini, an internationally recognized artist. He is an academically educated artist who developed 
  his own style. His own ‘signature’, which made him famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and 
  art galleries worldwide is long. Sweden, Denmark, Turkey, Morocco, Egypt, China, Austria, Nederland, Washington 
  D.C.U,Switzerland,Germany, Italy, Grot Britannia, Spain, Portugal, France (Louver) Belgium, Romania, Bulgaria, 
  Macedonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Kosovo, Albania, Brazil, Washington, Kuwait, Slovakia,Poland, 
  Oman, Russia, Palestina,Canada, Algeria, Azerbaijan, India,Tunez. Besides, he is regular invited to join art symposia 
  where local and international artist do come together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the 
  Filarski Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian Filarski, as a teacher for master 
  classes in painting.
  Ina Eskes MA of Art history
   


   

   

      

   

   

  Mersin

  Didim

   

  Didim

  Slovakia

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     

   

   

   

   

   

  Mijn tweede kunstboek

  Libri im i dytë i artit

  My second art book

  Mijn derde kunstboek

  Libri im i tretë i artit

  My third art book

  International Art Symposium in Prishtina, Kosovo

  Mijn kunst is te vinden in deze boeken

  My art is found in these books

  Arti imë gjendet në keto libra

  Genius Book

  Libri i Gjeniut

  Open Lane Poetry 

  Anthology

  Korsi e Hapur  

  Antologji Poetike 

  Wereld Art

  Arti Botror

  World Art

  Wereldmeesters

  Mjeshtrit Botërore

  Light in the lyric

  Dritë ne lirikum

  World Masters

  Kale takken zingen om groen Book Tineke Prins

  Degët e zhveshura këndojnë për Librin e gjelbër Tineke Prins

  Bare branches sing for green Book Tineke Prins

  Stichting Kunstcentrum Weert Album Atrium 2003

  Bekende namen in de gemeente Shtime

  Emrat e njohur në komunën e Shtimes

  Famous names in Shtime Municipality

  Third Anthology of Gogyoshi

  Antologjia e tretë e Gogyoshi

   

  INTERNATIONALEXHIBITION IN MUSEUM IN SLOVAKIA
  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland! 2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

  Alejandra Vargas came from Palm beach (Florida) for masterclass by me in Arnhem,Holland.

  2012

   

   
  Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini
   


      

   

   

  Mersin

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • Faruk Tasholli: Piktori Shefqet Avdush Emini pushton botën

  26 maart 2023

  Oct 22, 2013

  PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTËRORE TË ARTIT

   

  Nga: Faruk Tasholli

   


  Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.

  Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizëz nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishmë, qoftë me pjesëmarrje në juri profsionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funverë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit
  tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurentë të 23 shtetevë, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit
  nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi:
  Une jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin ,kushtet e qëndrimit ,pritjen e tjera… Kam qene shum i lumtur, sepse puna ime artistike është vleërsuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet në nivel të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë artistë të mëdhenj dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i miër në mes nesh. Kam krijuar një urë të re me shumë vende të tjera të botës dhe me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e nuk proferohet të bëhet biznis me të ! Unë vertet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas perfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë të vendeve të ndryshme të botës.Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjes. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua, që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.
  Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor në festivalin e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurtë qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dyteë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira.

  Symposium in Penza,Russia 2013

  Museum ''Alija Izetbegovoc'' Sarajeo, Bosnija

   

   

   

  PSE ANTITALENTET BEJN VJEDHE NE KRIMTARIN PROFESIONALE... DHE EMITOJN KOLEGET E VET NE SHPREHJE TE NDYSHME ?

   

   

  PSE ANTITALENTET BEJN VJEDHE NE KRIMTARIN PROFESIONALE... DHE EMITOJN KOLEGET E VET NE SHPREHJE TE NDYSHME ?

  PERGJEGJEJA ESHTE E KJART : ATYRE JU MUNGON TALENIT DHE NERVI KSIJUES !!!

   

  KESHTU QE NUK JAN NE VETEDIJE SE OPINJONI E SHEF REALITETIN DHE ATA KNAQEN ME TE DUKE MENDUAR SE PO BEJN DIQKA TE VLEFSHME, DUKE E TRADHTUAR VETEVETEN. TANI MEDIAT ELEKTRONIKE NA MESOJNE PER VLERAT E VERTETA DHE ANTIVLERAT ! NE MESOHEMI SE SI NJERZET  PROFESIONAE E  TRATHETOJN VETEN AQ THJESHTE DHE ASPAK NUK TURPROHEN... POR MENDOJNE SE MUNDE TE JU HUTHIN PLUHUR NE SY TE GJTH ARTEDASHESVE.))

  NE HISTORI NE KEMI KRIJUES DHE KOPJUES !!!

  VLERA DHE ANTI VLERA !

  TE GJITH E DINE SE VLERE ESHTE AJO QE VET E KRIJON DHE ESHTE UNIKE.

  NDRESA ANTIVLERE ESHTE AJO KUR PEPIQESH TE KRIJOSH ME SHPREHJEN E TJETRIT AUTOR !

  PO E MARRIM SI SHEMULL MONA LIZA:  U KOPJUA SHUM HERE NGA SHUM ARTIST DHE E PIKTURUAN ORIGJINAL NGA KOPJUESIT E NDRYSHEM. POR ORIGJINALE MBETI VETEM TE AUTORI I VERTET LEONARDO DA VINCI , I CILI KRIJOI VEPREN ME VET IDEN SHPREHJEN DHE EMOCIONET E TIJA ... KURSE TE TJERA PUNIMET E ARTISTEVE TE TJERE QE KOPJUAN ATE MBETEN TE PA VLERA. NDERSA TANI NE BOTEN MODERRNE NE QE JETOJME, NJE NUMER I ARTISTEVE VJEDHIN SHPREHEN E KRIJUESVE  TE TJERE DUKE U PERPIQUR QE TA PERVETSOJNE SI SHPREHE DHE KRIMTARI PERSONALE...))  KJO ESHTE NJE ANIMALI ! PO PRE FAT TE MIRE QE TANI ASGJE NUK MBETET ENIGME PO SHIFET  GJITHQKA NE  MEDIAT E HAPURA ELEKTRONIKE. SIQ ATA MENDOJNE PERMES MEDIAVE ELEKTRONIKE QKA TE SHOFIN MUND TE VJEDHIN E TE AFIRMOHEN ME MASHTRIME... PO TE GJITHA MASHTRIMET DO TE JU KUSHTOJNE VET ATYRE NE TE ARDHMEN !!!))

   

  TE TREGOSH AFTESI NUK DO TE THOT SE EDHE UNE MUNDEM TA BEJ TE NJETEN VEPER EDHE ME MIRE... JO JO GABIM.

   

  TE TREGOSH AFTESI ESHTE QE TE PUNOSH ME VET IDENE E TE KRIJOSH DIQKA TE VEQANT ME SHPREHJEN DHE EMOCIONET PERSONALE. ATEHER KRIJON VEQANTINE NE STIL DHE PREZENTOHET NENSHKRIMI I NJE ARTISTI UNIKE !!!

   

  SHEFQET AVDUSH EMINI

  HOLAND

   

  Lees meer >> | 24 keer bekeken

 • BIOGHRAPHY: SHEFQET AVDUSH EMINI

  26 maart 2023

  INTERNATIONAL ARTIST

   

  Biography:


  http://www.shefqet.exto.nl/

  Shefqet Avdush Emini, an internationally recognized artist. He is an academically educated artist who developed his own style. His

  own ‘signature’, which made him famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and art galleries worldwide is long. Sweden, Denmark, Turkey, Morocco, Egypt, China, Austria, Nederland, Germany, Italy, Grot Britannia, Spain, Portugal, France (Louver) Belgium, Romania, Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Kosovo, Albania, Brazil, Washington, Kuwait, Slovakia,Poland, Oman, Russia, Palestina,Canada, Algeria, Azerbaijan, India . Besides, he is regular invited to join art symposia where local and international artist do come together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the Filarski Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian Filarski, as a teacher for master classes in painting.

  Ina Eskes MA of Art history

  http://museudeartecontemporaneamac.blogspot.nl/2012/10/blog-post.html

   

  Member:

   

  Permanent collection of Museum in Guwahati, India 2016
  Permanent collection of Municipality Museum in Beijing,China 2015
  Permanent collection of Municipality Museum in Estrem,Portugal 2014
  Permanent collection of Museum ” Alija Izetbegovic” 2013
  Association of poets,writers and artists ” Pegasi” Albania 2013
  Permanent collection of the Modern Art Museum,Kuwait 2012
  Permanent collection of the Museum MAC Brazil 2011
  Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
  Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
  Permanent collection of the Museum Tepecik,Turkey 2010
  Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
  Gallery Tornby Denmark2010;
  RKD as from2003;
  Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
  Foundation art centre keeps out 2003;
  Aida as from 1994
  Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
  Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
  Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
  President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
  Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;

   

  Symposium:

  International Art Plener in Leczna, Poland 2017
  International Art Symposium in Tarsus 2017
  International Art Symposium in Kushadasi 2017
  International art camp Didim, Turkey 2016
  Symposium in Aydin, Turkey 2016
  India Olympia Fine Arts Symposium 2016
  Festival in Baku, Azerbaijan 2015
  Symposium in Kapari Hotel, Alacati,Turkey 2015
  Symposium in Setif, Algeria 2015
  Symposium in Harram , Urfa,Turkey 2015
  Symposium in Antalya, Turkey 2014
  Symposium, Bolu,Turkey 2014
  Symposium in Beshiktash ,Istanbul,Turkey 2014
  Symposium in Özyeğin University,Istanbul,Turkey2014
  Symposium in Estremoz,Portugal 2014
  Symposium in Saguen,Quebec, Canada 2014
  Symposium in Penza, Russia 2014
  International Art Festival Gaza - Palestine 2014
  Symposium in Istanbul,Turkey 2014
  Artist in Residence,Cairo,Egypt 2014 Workshop for Youth Union workers – Ministry of Youth and sport Egypt 2014
  (II) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
  (I) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
  Symposium in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt 2014
  Symposium in Sarajevo,Bosnia 2013
  Symposium in Penza,Russia 2013
  Constellation of international artists Prishtina,Kosovo 2013
  Symposium Konya in Turkey 2013
  Art colony in Prishtina,Kosovo 2013
  Festival in Sharm El Sheikh 2012
  Symposium in Birgi,Turkey 2012
  Art colony in Izmir,Turkye 2012
  Symposium in Mojmirovce,Slovakia 2012
  Plejada e artisteve nderkombtar Prishtine,Kosovë 2012
  Symposium in Konya,Turkey 2012
  Workshop in Rembrandplein, Amsterdam1012
  Symposium in Kuwait 2012
  Festival – VI Sharm Em Sheikh,Egypte december 2011
  Symposium in Antalya,Turkey 2 juni 2010
  International Arts Festival Gesha View – Bulgaria mei 2011
  Colony Tetov, Macedonia june 2010
  Symposium Tepecik, Turkey june 2010
  Symposium Auid, Romania august 2010
  Workshop in Rembrandsplein, Amsterdam july 2010
  Festival in Sharm El Sheikh, Egypte april 2010

   

  Exhibitions:

   

  2018.Exhibition in Gural Museum in Kapadokya,Turkey
  2018.Exhibition in Castel, Slovakia 
  2018.Exhibition in Bursa Nilüfer Municipality Gallery, Istanbul
  2018.Exhibition in Hall Hanam Culture and Art Center,Korea
  2018.Exhibition in Turhan Gallery Denizli, Turkey
  2018.Exhibition in kuzay&bahar art Galery, Istanbul
  2018.Exhibition in Paris epinay Municipality cultural center Paris 
  2017.Exhibition in Emin Serdar Art Galery,Trabzon
  2017.Exhibition in EGE ünivercity Atatürk culture center, Izmir, 
  2017.Exhibition Beylikduzu Municipality,Beylicium,Shoppcenter,Istanbul, 
  2017.Exhibition in Sarayı Gallery, Mersin, 
  2017.Exhibition in Doku Art Gallery, Istanbul,Turkey
  2017. Exhibition in Museum Povazske,Slovakija 2017
  2017. Exhibition in Ibramaki art gallery in Kusadasy,Turkey
  2017. Exhibition in Konak,Museum in Izmir,Turkey
  2017. Exhibition in International Salon -organization organization
  Al-Pyramids Hall of art - new pyramids, Egypt 
  2017. “Corvins’ Castle“ Museum, Hunedoara, Aiud, Romania
  2017. Exhibition in the center of culture Leczna, Poland 
  2017. Exhibition in the Bal Art Gallery in Tarsus, Turkey
  2017. Exhibition in the Carina Art Gallery in Kusadasi, Turkey
  2017. Exhibition in the Yolo Art Gallery in Kusadasi, Turkey
  2017.Exhibition in the Hamamizade ihsan by kultur Merkezi, Trabzon, Turkey
  2016. Exhibition in the Adnan Menderes University, atatürk calprure senter, Didim,Turkey
  2016.Exhibition in ATSO Kurumsal Bahçesi, Gallery, Antalya, Turkey 
  2016.Exhibition in open area Didim, Turkey
  2016.Exhibition in National Library of Romania, Bucharest
  2016.Exhibition in Center for Cultural Arts, Aydin, Turkey
  2016.Exhibition in Museum Guwahati, India 
  2015.Exhibition in Museum in Beijing, China
  2015.Exhibition in Museum, Baku, Azerbaijan 
  2015.Exhibition in Kapari Hotel, Alacati,Turkey 
  2015. Exhibition in Gallery, Setif, Algeria 
  2015. Exhibition in Harram Kumbert Hotel, Urfa,Turkey 
  2015"Inter-Art" International Exhibition Palace of the United Nations, Geneva, Switzerland
  2014.Exhibitions in Taza Biennial, Moroko 2014
  2014. Exhibition in Erdem Bayazit Kultur Merkezi Antalya,Turkey
  2014.Exhibition in Kultur Gallery Sitesi Salonu,Bolu Turkey
  2014.Exhibition in Gallery Mustafa Kemal Merkez, Istanbul
  2014.Exhibition in open environment Apeldoorn, The Netherlands
  2014.Exhibition Art-Penza for the festival of contemporary art chernozem - Russia
  2014.National History Museum of Transylvania, Cluj-Napoca (NHMT) Romania
  2014.Exhibition in Municipality Museum in Estrem,Portugal
  2014.Exhibition in Centers of culture Saguen,Quebec, Canada
  2014.Exhibition in Art Gallery Penza,Russia
  2014.Exhibition in Gaza - Palestine
  2014.Exhibition in Özyeğin University,Istanbul,Turkey
  2014.Exhibition in The Tipsy Teapot, Cairo, Egypt
  2014.International Exhibition, Gurin, France
  2014.Exhibitions in Villa 43 Maadi Sarayat, Egypt
  2014.Exhibition in Tutin Hom of culture Serbia
  2014.Exhibition in Restaurant Guri,Cairo, Egypt
  2014.Exhibition in Priboj Gallery spirale Serbia
  2014.Exhibition in Renaissance Hotel, Cairo, Egypt
  2014.Prijepole Home of culture Serbia
  2014.Exhibition in Gallery Roman Petrovic , Sarajevo, Bosnia
  2014.Exhibition in Plav Hom of culture Montenegro
  2014.Exhibition in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt
  2014.Exhibition in Pirot Hom of culture Serbia
  2013.Exhibition in Gallery Penza,Russia
  2013.Exhibition National Museum of Unification,Alba lulia,Romaia
  2013.Exhibition at the Royal Garden, Copenhagen, Denmark
  2013.Exhibition International Biennial Festival of Portrait INTERBIFEP in Bosnia i Eercigovina
  2013.ExhibitionTuch” within the XIIIth edition of the Inter-Art International Artcamp,at the Inter-Art Gallery,Romaia
  2013.ExhibitionExhibition Hanikahu in Sarajevo,Bosnia
  2013.Exhibition New York, USA – “Inter-Art”: 20th Anniversary edition of Mail Art
  2013.Exhibition in Novi Pazar Gallery International Universyti ,Montenegro
  2013.Exhibition in Gallery centre of Culture Leskovac, Serbia
  2013.Exhibition in Homee of culture Vranije, Serbia
  2013.Exhibition in Nis Gallery Serbia
  2013.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
  2013.Exhibition in Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud,Romania
  2013.Exhibition in Kosove
  2013.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
  2013.Exhibition in JW Marriott Hotel Cairo
  2013.Exhibition “Inter Art” International exhibitin,at the European Prlament,Brussesl,Belgium
  2013.Exhibition Sanitätshaus Am Deister,Bennigsen,Germany
  2013.ASROPA international art exhibition in Santarosa Gallery Gunsan Korea
  2013.Exhibition NAR-I A?K Gallery – Konya,Turkey
  2013.Exhibition in Galley Galéria Cit, Bratislava,Slovakia
  2013.Exhibition in Sirius Hotel,Prishtina,Kosovo
  2012.International Art & Design Exhibition”in Seoul Korea
  2012.Exhibition in Sharm El Sheikh,Egypte
  2012.Exhibition in Arts Galerie,Tirana
  2012.Exhibition in Ödemi?,Turkkey
  2012.Exhibition in Bostonli Galleryin 21 september in Izmir,Turkey
  2012.Exhibition in Castel,Moimirovce,Slovakia
  2012.Exhibition Hotel Prishtina,Kosovo
  2012.Exhibition Hamam Prizeren,Kosovo
  2012.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
  2012.Exhibition in museum Antalya,Turkey
  2012.Exhibition at the cultural complex in Alhoceima,Morocco
  2012.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
  2012.Exhibition at the cultural Russian center Rabat ,Morocco
  2012.Ekshibition in Kuwait
  2012.Exhibition in Atelier Oosterbosch (Gallery) Amsterdam
  2012.EPK, DLUM Galley, Slovenia
  2011.Sharm El Sheikh,Egypte
  2011.Inter-Art Exhibition in Washington D.C.U
  2011.Solo exhibition: Atrium the Hague,Netherland
  2011.International Gallery bienaal festival of portrait,drawings tuzla , Bosnia and Hercigovina.
  2011.Show Your Hope,Lublana,Slovenia
  2011.Mozes en aaronkerk te Amsterdam
  2011.Solo exhibitions Gallery Diversity & Art,Amsterdam,Netherlands
  2011.Museum Antalya,Turkey
  2011.Art Gallery, Sofia, Bulgaria
  2011.Exhibition Geshaview Bulgaria
  2011.Exhibition art for heart,hannover,Germany
  2011.Pallati i kulturës Tetovë,Macedonia
  2010.Gallery Berat,Albania
  2010.Aperon Art Plus Gallery,Istanbul
  2010.Torbny Gallery,Denmark
  2010.Art Fair Istanbul,
  2010.Wall for peace – w -afpiaap – sanski/ Sarajevo / Bosnia – Hercegovina
  2010.Drawings Biennale,Museum,Romania,
  2010.Artist for freedom rathaus Bensberg, Bergisch-Gladbachþ,Germany
  2010.Art Fair China, world trade center Beijing’s
  2010.“Inter-art” foundation,Romania,Gallery
  2010.Amsterdam Rembrandplei
  2010. Culturel and artfestival, Tepecik, Turkey
  2010.Koloni Tetov, Macedonie, Gallery
  2010.Louver Paris,France
  2010.Artist for freedom galileo-park in Lennestadt Germany
  2010.Sharm Ell Sheikh,Egypt
  2010.Museum of Portalegre,Portugal
  2010.Mannheim,Galerie Bohner,Germany
  2010.Vigo,club financiero de vigo, the architect palacios Gallery, Spain
  2010.Biennale in London Gagliardi Gallery, a group exhibition of selected artist from the Biennale of Chianciano
  2009.England
  2009. Exhibition National Museum Cotroceni Bucharest,Romania
  2009.Exhibition circulating in few balkan countries Melenia art Gallery Bucharest,Romania
  2009.Biennale of Chianciano,Italie-the art Museum of Chianciano Terme,Italy
  2009.Jma Gallery Vienna, Austria
  2008.Private Salon Weert, Netherlands
  2008.Private Salon Kinrooi, Belgium
  2008.Gallery Drente in hooghalen,Netherlands
  2008.Gallery Sigvardson 08. maj Denmark
  2008.Van Munster complex in Amersfoort The Netherlands group Gallery
  2008.Gallery Sigvardson 02 februari Denmark
  2007.Art process Trapani Sicilia Italy Gallery group
  2006.Stichting Kunstcentrum Weert,The Netherlands group
  2006.Paterskerk Weert,The Netherlands Gallery group
  2006.Cigarenfabriek Delft , The Netherlands Gallery group
  2006.Molenhof, The Netherlands group Gallery
  2005.Paterskerk, The Netherlands group
  2005.Molenhof, The Netherlands solo gallery
  2005.Marziart Hamburg, Germany group Gallery
  2005.Stichting Kunstcentrum Weert solo private
  2005.Reasons to love the earth Utrecht group Museum
  2005.Molenhof group Gallery
  2004.Royal Schouwburg the Hague group or museum
  2004.Vredenburg Utrecht group or Museum
  2004.Arti et amicitiae Amsterdam group Museum
  2004.Atelier route solo
  2004.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
  2003.OBS ‘ graswinkel’ government
  2003.Atelier route solo
  2003.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
  2003.Fontys end courts solo government
  2003.Public library Nederweert solo government
  2002.St. Teunis Kapele vault keeps out solo government
  2000.Town hall keep out solo government
  2000.Old café keep out the currency private solo
  1999.Molenhof keep out solo Gallery
  1997.Wommat District Duurstede ate solo Gallery
  1997.Rural church abc-old one group or Gallery
  1997.Peace church Utrecht group or Gallery
  1997.Buurthuis the toll Utrecht group government
  1997.Church Utrecht group or Gallery
  1996.FNV Utrecht solo government
  1996.EKKO Utrecht solo government
  1996.Reception centre Utrecht group government
  1996.Wommat district Duurstede ate solo Gallery
  1996.Peace church Utrecht solo Gallery
  1996.Park eye in already Utrecht group government
  1996.Triumfatokerk Utrecht solo Gallery
  1995.Reception Centre Utrecht solo government
  1993.Unaryd Gallery Sweden group
  1993.Bank government Unaryd Sweden solo
  1992.Home of culture Shtimje Kosovo solo
  1991.Theatre fair Pristine Kosovo group
  1990.XVII fair Gallery Pristine Kosovo group jumps
  1990.Autumn 16de Biennale Pristine Kosovo group
  1988.Home of culture Shtimje Kosovo solo
  1987.VII Biennale Drawing Pristine Kosovo group
  1985.Private Gallery Pristine Kosovo group
  1984.Autumn Fair Gallery Pristine Kosovo group
  1984.Fair Gallery Pristine Kosovo group
  1983.Sarajevo Gallery ex – Jugoslavia group
  1983.Zagreb Gallery ex – Yugoslavia group
  1983.Belgrade Gallery ex – Yugoslavia group
  1983.Private Gallery Ferizaj group
  1982.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group
  1981.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group

   

  Publication

   

  2014.Book: World Masters Taza Biennals
  2014.TV programa- Penza, Russia
  2014. Book: Anthology Of Poetry 2014
  2014. Saguenay, Qubec, Canada, newspaper
  2013.”PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA” Pegasus “ALBANIA .
  2013.Book: from Banush Imeri Teacher who left traces in education 1955 – 2012 – know names in Shtime.
  2013.Review: from Eriola Azizoli Expres
  2012.Jury lied international exhibitions in Oman
  2012 From: Erjola Azizlolli Expres, publicaition
  2012 Book: Art of the world ” fromKaterina Theofili
  2012 Faruk Tasholli Bota Sot newspaper
  2011 Review from Ina Eskes MA of Art history
  2011 Ese Kritike, Book: from Remzi Limani
  2010 Egyptian art critic: Talaat Tbdul Aziz
  2010 Interview: Michele Andree
  2010 Review from Remzi Limani
  2010 Interview: from Natasha Gunn
  2009 Genius Book
  2008 Tirsdag newspaper 29.januar
  2006 June news the exactly Albart
  2006 May newspaper Bota Sot diaspora
  2006 May newspaper Zëri diaspora
  2006 May newspaper Lajmi
  2006 May newspaper Bota Sot diaspora
  2006 May newspaper Bota Sot
  2006 March newspaper Zëri diaspora
  2006 February newspaper Bota Sot diaspora
  2006 February newspaper Zëri diaspora
  2006 January news the exactly Albart
  2006 January 1. news the exactly Albart
  2006 January 2.news the exactly Albart
  2005 December newspaper Zëri diaspora
  2005 Tineke Prins
  December Book bald branch sing for green
  2005 november newspaper sunday news
  2005 October news the exactly Albart
  2005 October newspaper Zëri diaspora
  2005 October newspaper Bota Sot
  2005 September newspaper Hamburg Abendblatt
  2005 August newspaper Hoheluftbrucke
  2005 August newspaper Hamburg live
  2005 August newspaper Zëri diaspora
  2005 August news the exactly Albart
  2005 July newspaper Epoka e re
  2005 July newspaper Land van Weert
  2005 July newspaper the Trumpet
  2003 July newspaper Koha Ditore
  2003 July newspaper Fontys
  2003 April newspaper the Trumpet
  2003 May documentation and information of foundation centre
  2003 March newspaper Fontys
  2003 April Book Album Artium
  2002 April newspaper country
  1999 December newspaper daily the Limburger
  1999 November Television TV keeps out interview
  1997 Profession booklet cultural rondje
  1996 Utrecht Television reportage
  1996 February profession booklet cultural
  1996 March Radio first left third right
  1996 Newspaper Utrechts nieuwsblad
  1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
  1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
  1994 Book Drite ne Lirikum
  1990 Newspaper Rilindja
  1987 June newspaper Rilindja
  1983 Newspaper Rilindja
  1983 Newspaper Zëri i Rinis
  1982 October newspaper Rilindja
  1982 Newspaper Zëri i Rinis

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Shumë urime Shefqet ...suksese edhe në të ardhmen ! Je ba ambasador i fuqishëm i kulturës dhe artit Shqiptar!!

   

   

  International Art Exhibition in Sarajevo Bosnia

   

   

   

  International Art Symposium in Sarajevo Bosnia

   

   

  International Art Symposium in Sarajevo Bosnia

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2009. Genius Book
  http://http://pegasiworld-al.com/sipar-i-madh-i-artit-te-pikturimit/

  Lees meer >> | 17 keer bekeken

 • Review Ina Eskes - Shefqet Avdush Emini

  26 maart 2023


  Amsterdam, November 2011
  Ina Eskes MA of Art history
   

   

  Shefqet Avdush Emini, an international recognized artist, is born in Davidovc in Kosovo on 2 June 1957. He studied Visual Arts as a young man at the Art Academy in Pristina (Kosovo) and worked, after finishing his education, as an artist and art teacher in several towns in Kosovo. Since two decennia, when war broke out in Kosovo, Shefqet Avdush Emini is living in the Netherlands, together with his family. As an artist and art teacher he is able to live and work all over the world, though he always will be connected with his roots to Kosovo. In several works of his hand you will be able to discover these roots and his mixed feelings of living abroad. Shefqet Avdush Emini is an academically educated artist who developed his own style, his own ‘signature’, which made him famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and art galleries worldwide is long. Besides, he is regular invited to join art symposia where local and international artist do come together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the Filarski Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian Filarski, as a teacher for master classes in painting.
   
   
  In 2011 Shefqet Avdush Eminihas been asked to present his artworks (paintings and sculptures) in two separate solo-exhibitions in the Netherlands, the first one took place in Amsterdam, the second one in Den Hague. These two exhibitions will be presented in this review.
    
  Exhibition paintings and sculptures at gallery Diversity & Art, Amsterdam
  2 September 2011- 1 October 2011
  Gallery Diversity & Art, an intimate gallery located in the old heart of Amsterdam, is founded by Liesbeth Schreve-Brinkman, after a meeting with AIDA the Netherlands, an organization which does advise artists after they did leave or escape their countries for reasons like war, politic, or censure. Diversity & Art gives these artists an exhibition platform. The selection of artists takes place in cooperating with AIDA the Netherlands. Diversity & Art gives excess to all kind of genres of artists with their own cultural background. The mission of Art & Diversity is to show and share these artworks to public, to increase our idea of art in cultural diversity. From the 2ndof September till the 1ste of October paintings and sculptures made of baked bronze varnish clay of Shefqet Avdush Emini have been presented for public. This exhibition was officially opened by René Mendel, director of Interact; a Film Production Company for television and multimedia. As a filmmaker of a television program of ‘portraits’ of artists René Mendel pointed out the influence of the public opinion by media, and how appreciation for artists can be achieved. Art itself can influence a person as well of course, at several levels. Diversity & Art wants to make visual, mental and social contact possible between artist, art and public, to achieve a better intercultural understanding of art. Shefqet’ artwork is about people. You can ask yourself for example: who are these people? Are they friends, family, anomies, or memories of people of the past, of Kosovo? And what is going on in their minds?
    
  Photo: opening exhibition Diversity & Art, Amsterdam, September 2011.
   
  Solo-exhibition in the Atrium of the city hall of Den Hague,
  organized by the embassy of Kosovo in Den Hague
   
  Photo: opening exhibition in the Atrium, city hall of Den Hague, November 2011. On the right hand side: Shefqet Avdush Emini, in the middle: Mr. Ehsan, manager international sales Ikea the Netherlands, on the left hand side: Shefqet’daughter.
    
  Photo: opening exhibition in the Atrium, city hall Den Hague, November 2011.
   
  His ArtShefqet Avdush Emini is an all-round artist who creates baked bronze varnish clay sculptures, drawings and last but not least paintings. In both exhibitions there have been presented several paintings of his hand. Having a look at these paintings means to make a mental journey on many levels. His style of painting, the compositions he makes, the way he is using colors in combination with his compositions, the way is using paint itself as a material (oil on canvas, acryl on canvas), and the stories he want to tell. His painted portraits and figures do often not have titles, which mean that Shefqet gives you a change to make up your own thoughts and feelings. It also gives you an opportunity to travel away in time or place. Sometimes his work might remind you to one of the famous girls of the Dutch master Vermeer, to Mozart, to people in pain, or grieve, people coming from Kosovo, coming from wherever? All kind of moods do come along your eyes and thoughts. His paintings are multi-interpretable. Like they want to tell you something about the past and the present. Besides this you can notice Shefqet’ energy while painting, using his paintbrush as a medium for his own inner world. He is a painter with flair, which can be interpreted as (abstract) expressionism, and gives in combination with his classical touch a very interesting and lively result. You can also notice Shefqet’ knowledge of the Dutch masters like Rembrandt, Vermeer, Van Gogh and the Cobra group, like Corneille for example. In Shefqet ’art is a colorful world of people, roots, moods, tradition, and life coming together.
  Untitled: oil on canvas, 40 x 50. 2007
   
  Untitled: oil on canvas, 54 x 54. 2010
   
   
  Acryl on canvas: 100 x 150. 2011
   
   
   

  Lees meer >> | 16 keer bekeken

 • Shefqet Avdush Emini - Επιλογές Κατερίνα Ν. Θεοφίλη

  26 maart 2023

  SHEFQET AVDUSH EMINI DUTCH ART MASTER

   
   
  ΛΥΔΙΑ ΛΑΒΔΑ
  Λυδία Λάβδα 
  Λυδία Λάβδα (μουσικός, ποιήτρια, εκδότρια του περιοδικού ''Αλεξίσφαιρο'')
   
   
   

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν ΘΕΟΦΙΛΗ

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν ΘΕΟΦΙΛΗ 
  Κατερίνα Ν. Θεοφίλη (συγγραφέας, ζωγράφος, κριτικός τέχνης)
   
   
   

  ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

  Lees meer >> | 15 keer bekeken

 • Meer blogs >>
 • Deze site is onderdeel van www.exto.nl. Het copyright op alle getoonde werken berust bij de desbetreffende kunstenaars. De afbeeldingen van de werken mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.