Qamil Foniqi

,, BOTA" një artisti t'arrrë qé t'vetët e përbuzin, kurse veprat tij tash më japin kuptim- vlerë në pamteonin ,, ZENITAR" urime miku im t' na dhurosh suksese t reja ...

 

Shefqet Avdush Emini

Miku im Qamil Foniqi, Ne jemi mesuar qe njerzet e sukseshem dhe vlerat ti perbuz nje pjes e shoqeris tone e sterkequr. Pikrishe kjo shoqeri eshte e perbuzur nga e gjith bota. Une kam provuar ta beje ate me te mire e mundeshme, dhe mendoj qe ja kam arritur plotesish qellimi time. Mbi te gjitha jam i nderuar dhe i qmuar nga miqet e mi te ndershem, mendje kthjellur, intelektual e me ndjenja kombetare.Te une nuk qojne pesh njerzet qe urrejne qdo gje te qmueshme perveq vetevetes. Keshtu qe mua nuk me mungon asgje ne jete e as ne karieren professionale, kur te perbuzurit tentojne te perbuzin. Ne fakte une qendrojne ne top me emrin dhe vlerat e mija te krijuar. Pa e humbur modestine munde te theme se plotesishte ndihem i lumtur e krenar qe jame i qmuar ne ter boten, me vlerat e mija qe i kam prezentuar dhe jan te pranuara, e qe przentojne ne koleksione te ndryshme arti, e qe numri eshte i pa kufizuar. Edhe pse e dua dhe e qmoj mjeksine, nuk jam mjek qe ti sheroj kategorit e njerzeve me zemrat e tyre te errta, shpresoj se Zoti ju ndihmon ne sherimi e mendjet dhe zemrave te tyre. Ne jemi deshmitar qe vet ne shqiptaret lobojne e paguaj shume para te medha kunder iteresin kombetar ( kunder vetevetes). Pra qka munde te presim nga kto gategori te shoqeris tone? Une nu kam pritur as qe pres nga kategorit qe nuk deshirojne ta shofin nje drite ne eshoqeri e ne kombin tone perveq vetevetes. Mbi te gjitha askush nuk munde te me perbuz mua, as vlerat e mija, sepse askush nuk mi fali, por ato i fitova me nje munde te madhe. Poashtu me mban krenarija sepse nuk jam i mvarur nga askush, askujt nuk ju kam nenshtruar per qellimet e mija personale ne karieren time. Ndihem vertet krenar dhe faqebardh qe me gjith mundin time qe te arri nje bagash te madhe ne artin boterore. Shpresoj se pjesa e shoqeris tone vetedisohe dhe kthjellet ne mendje qe ta njef vetveten me mire duke i njohuri vlerat tona kombetare. Pra une jam dhe mbetem nje artist me renome boteroe. E dua dhe e qmoj kombin tim jo me gjuhen e rrejshem te interesti, por te patriotizmit e zemres time qe me mban ne jete. I pershendes te gjith shqiptaret qe dine e done ti qmojne vlerat tona te perjetshme. Keshu hecim perpara nje popull qe e don veten dhe deshiron te shkoj perpara si e ter bota e qytetruar.

Te verteten ne te gjithe e dime.

Pergjegjeja me e mire gjendet te fotoja e Richard Hollbrooke, kush jemi ne shqiptaret. Mjerisht.

 

Qamil Foniqi

Një përshëndetje me uresë : Shëndet dhe suksese t reja, Do deshiroja që kur ke kohë , ose ndër pauzë ta lexosh shkrimtarin Japonez H. Marokamin i cili jeton në Agli . Nga të gjithë shkrimtarët që kam lexuar deri me tash H. Marokami do thoshte: Nëse ekziston xhelozia, e ekzston ajo është tek krijuesit e artit në përgjithsi, prandej im miku shkrimi im ishte kur të njëh, çmon bota të tutë shfaqin xhelozi, tjera... kujtoj së tash më me ke kuptuar sa herë që takohem me pikturat tua të puplikuara, të çmuara vlerash.

 

Shefqet Avdush Emini

Te faleminderit miku im i qmuar e poet I shkelqyer Qamil Foniqi. Knaqesis dhe krenarija ime eshte me miqet e mi mendjenritur.Te uroj shendet e drit ne krimtari tuaj si gjithehere. Respekt i perhershme per ju.

 

Hajdin Alijaj

Great work 👏 from a Great Artist 🎨

Te falerminderit mendje ndritur miku im i qmuar Hajdin Alijaj.